Историскиот Лондон, романтичниот Париз, колоритниот Лисабон... секој од овие прекрасни европски градови со себе носи уникатна приказна што го прави посебен и единствен по нешто.

Sesimbra, Portugal

Богатата и шармантна архитектура е она што секој град го прави препознатлив и обожуван од бројните туристи што секоја година уживаат во убавините, пишува Modamo.info.

Venice, Italy

Она што секоја архитектура ја прави уште повеќе посебна се прозорците зад кои секогаш се крие уникатна приказна и живот што никој друг не го живее.

London, England

Португалскиот фотограф Андре Винсенте Гончалвес во текот на својата кариера направил бројни фотографии од колоритни прозорци во метрополите каде престојувал.

Trento, Italy

Серијата фотографии ја насловил како Windows of the World, а редовно на неговата интернет страница andrevicentegoncalves.com објавува по неколку од различни градови во Европа.

Lisbon, Portugal

Погледнете ги прекрасните фотографии во галеријата погоре.

Објавено:
23 февруари 2016
Категорија: 
Архитектура
Прочитано:
370 пати