Преселбата може да биде многу дезориентирачко искуство, момент кога се оддалечувате со километри од вашето познато маало каде локалниот шанкер знае како го пиете вашето кафе, а кучето има свое омилено место за копање во паркот.

Единствениот начин да преминете преку овие тешкотии е да направите напор за да се вљубите во вашето ново соседство. Целта е да се чувствувате како дома, а најдобар начин да го сторите тоа е да почнете од улиците.

Подолу ќе ви прикажеме неколку примери како да го откриете урбаното соседство и да го размрдате чувтвото на „нов човек во маало".

За да ја прочитат целата содржина притиснете > ТУКА

 

 

Објавено:
5 ноември 2016
Категорија: 
Архитектура
Прочитано:
348 пати
Тагови: 
Elena Luka Home.
Извор: 
Elena Luka Home