Нови пролетни трендови во нашиот дом...

21 март 2018

Иако најзначајно е нашиот дом во поглед на уредувањето да биде реплика на нашите лични потреби и стил што го преферираме, сепак никогаш не е на одмет да се информираме за актуелните трендови во уредувањето, што можеби ќе не инспирираат да направиме помала и поголема трансформација во домот.

Тенденциите во архитектурата, односно во ентериерното уредување за оваа пролет, акцентираат неколку интересни моменти што може во одредена варијанта да најдат примена во модерното домување.

Индустрискиот стил, бакарните декоративни елементи, како и темните тонови на ѕидовите, се меѓу актуелните трендови. Во продолжение ги издвојуваме оние кои важат за најпопуларни оваа пролет:

Темни тонови на ѕидовите


Детали во бакарна боја


Жолта боја како акцент


Подови во неутрални нијанси


Природни материјали


Бетон


Црни детали


Предимензионирани плочки

 

Објавено:
21 март 2018
Категорија: 
Архитектура
Прочитано:
1.475 пати