Освежување во домот: Најголемиот тренд за внатрешно уредување во 2021

15 јануари 2021

Зарем постои поубав период да направите нешто ново, ако не на самиот старт на Новата година?! На листата промени на физичкиот изглед и навиките, најдобро е да додадете и промена на просторот кој ве опкружува, бидејќи реалноста е дека најголем дел од времето последниов период го минувате дома. 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by MODOlar studio (@modolarstudio)

Освежувањето во сферата на внатрешен дизајн доаѓа во форма на жолтата боја, која според Pantone беше прогласена за боја на 2021 година. Конкретно, станува збор за Illuminating Yellow, која совршено се комбинира со Ultimate Grey нијансата. Изборот на Pantone не е случаен: жолтата е боја на надежта и оптимизмот, додека сивата означува цврстина и самодоверба. 

Сепак, треба да се внимава, апликацијата на жолтата не биде претерана, туку умерена за оптимално да го размрда просторот. Љубителите на минимализмот ќе можат да ја додадат во деталите како слики, перници, постелнина или само еден дел од ѕидот. Дозволете да ве инспирираме во продолжение. 

 
 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by ZETT DESIGN (@zett.design)

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by ZETT DESIGN (@zett.design)

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by ZETT DESIGN (@zett.design)

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by (@gk_interiors7)

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by MODOlar studio (@modolarstudio)

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by MeandersDesign (@meandersdesign)

Објавено:
15 јануари 2021
Категорија: 
Архитектура
Прочитано:
485 пати