Извештајот за најдобрите градови во светот, кој го подготвува специјализираната група на консултанти во Резонанс, го открива својот фаворит...

Лондон е апсолутниот победник на оваа листа, а е пред градовите како што се Сингапур и Њујорк, кои се на второто односно третото место. За да ги одбереат најдобрите брендирани градови во светот, луѓето кои се занимавале со ова истражување изгледа дека земале се во предвид – од квалитети на градски паркови и отворени простори, различноста на луѓето, безбедноста, економскиот просперитет, изборот на ресторан и ноќниот живот како и квалитет на уметноста и културата.

Прочитајте кои се останатите топ 10 градови во листата > ТУКА

 

Објавено:
14 ноември 2016
Категорија: 
Архитектура
Прочитано:
4.855 пати
Извор: 
Elena Luka Home