Избрани најубавите приватни куќи за 2016

4 јули 2016

На неодамна одржаниот World Architecture Festival и официјално беа избрани најдобрите проекти за приватни куќи за изминатата година.

Нов Зеланд

Најубавите куќи беа одбрани од вкупно 343 пријавени проекти од 58 земји ширум светот, а наградените ќе бидат и официјално прогласени на свечена церемонија во Берлин кон крајот на годината.

Сиднеј, Австралија

Помеѓу наградените проекти, сосема нормално, се најдоа и делата на некои од најпознатите архитекти на денешницата, меѓу кои и оние на неодамна починатата Заха Хадид, делата на архитектите од компанијата Rogers Stirk Harbour + Partners и други.

Полска

Во стручното жири оваа година беа David Chipperfield, Ole Scheeren, Manuelle Gautrand и Kai – Uwe Bergmann, а меѓу фаворитите се најдоа генијалната бразилска куќа изградена во џунгла, футуристичката куќа во Полска, куќите со неверојатен поглед во Австралија и уште неколку други кои ги гледате во продолжение.

Нов Зеланд

Австралија

Палма де Мајорка, Шпанија

Полска

Австралија

Ирска

Сиднеј, Австралија

Сингапур

 

Објавено:
4 јули 2016
Категорија: 
Архитектура
Прочитано:
4.033 пати