Пет креативни идеи за уредување на мал двор

14 јуни 2017

Со оригиналните идеи и ефектни градинарски елементи, дури и најмалото парче зелена површина може да стане оаза за уживање на која ќе и се воодушевувате.


Пергола како модерен елемент во дворот

Доколку просторот во Вашиот двор е мал за големо дрво или ви е потребна алтернатива додека тоа не порасне, перголата е елегантно решение кое ќе ви обезбеди ладовина и ќе и донесе на вашата градина повеќе карактер отколку чадор. Перголата на некој начин претставува продолжение на ентериерот бидејќи ќе ви овозможи простор во кој ќе се чувствувате како во дневна соба.

Креирајте смирувачка водена оаза

За да имате водена оаза во дворот, не е важно со колку простор располагате. Доволно е и сосема мала водена површина или фонтана за да ве освежат и релаксираат за време на топлите денови. Ако ги обожувате „направи сам" проектите кои не бараат многу време и пари, а можат во целост да го променат просторот, пребарајте на Интернет, постојат илјадници совети за како тоа да го направите.

Повеќе за оваа содржина прочитајте на овој линк.

Објавено:
14 јуни 2017
Категорија: 
Архитектура
Прочитано:
2.707 пати