Како што веќе знаете неодамна креативната и брилијантна Заха Хадид го напушти овој свет и им се придружи на останатите легенди...

Нејзиното наследство е неверојатно, и претставува уникатен начин на спојување на современите линии со конвенционалните дизајни, кои нејзините дела ги направија единствни, поблиски на уметноста отколку на архитектурата.

Само неколку дена пред нејзината смрт, Заха Хадид го представила својот последен проект, „Meh Table", како прекрасно парче мебел кое беше прикажано на „Milan Design Week 2016", како дел од штандот на брендот „Sawaya & Moroni".


Целата содржина прочитајте ја > ТУКА

Објавено:
3 мај 2016
Категорија: 
Архитектура
Прочитано:
373 пати
Извор: 
Elena Luka Home