Модерна куќа со големи стаклени површини со фантастичен поглед

1 јули 2019

Сместена на парцела со поглед на планинскиот венец Синтра во западниот дел на Португалија, "Casa belas clube de campo" изградена од "Bica" архитектите се карактеризира со долг бел дел кој лебди над приземјето. Резиденцијата се состои од две нивоа и подрум, целосно покриени со варовник кој е искористен и за изградбата на ѕидовите за да се создаде масивна основа. На оваа цврста основа, приземјето е речиси целосно стаклено, создавајќи визуелен и функционален континуитет на заеднички области со надворешни отворени простори, како што се тераса, базен и дневна соба.

Целата содржина прочитајте ја ТУКА

Објавено:
1 јули 2019
Категорија: 
Архитектура
Прочитано:
624 пати