Ова што го видовте на насловната фотографија не е цртеж на бел ѕид. Се работи за кафуле во Сеул, насловено по адресата на која се наоѓа „Cafe Yeonnam-dong 239-20“ е е едно од најинтересните за кои некогаш сме слушнале.

Внатрешноста на кафулето е како да се наоѓате во некој стрип. Ентериерот е инспириран од корејската тв драма „W" (Two Words), во која главните ликови се движат помеѓу реалниот и светот на фантазијата.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by CAFE 239-20 (@ynd239.20_cafe) onMay 2, 2018 at 11:54pm PDT

 Токму тоа сопствениците на ова кафуле сакале да го постигнат преку 2Д илузијата на просторот.

Дека се внимавало и до најситниот детал, говори и фактот дека дури и приборот, како и начинот на послужување на нарачките се во истиот стил. 

Ова кафуле е вистинска атракција не само за жителите на Сеул, туку и за сите туристи или луѓе од другите делови на светот што по некој повод се нашле во овој град.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by CAFE 연남동239-20 (@ynd239.20_cafe) onSep 5, 2018 at 5:45pm PDT

 На социјалните мрежи ќе видите повеќе фотографии од кафулето од посетители, отколку од официјалните профили, што само говори за неговата популарност и воодушевување од тие што успеале да го посетат.

Ова е доказ дека кога ќе се спојат оригинална идеја, креативност и успешна реализација, граници не постојат.

 

Со оглед на тоа дека шансите да го посетиме во живо се многу мали, како и оние да имаме нешто вакво во градот, иако би било супер кул, ве оставаме да уживате во видеата и фотографиите од социјалните мрежи. 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by CAFE239-20 (@ynd239.20_cafe) onMay 22, 2018 at 8:54pm PDT

 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by CAFE 239-20 (@ynd239.20_cafe) onMay 9, 2018 at 1:15am PDT

 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by CAFE239-20 (@ynd239.20_cafe) onApr 25, 2018 at 9:06pm PDT

 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by CAFE 239-20 (@ynd239.20_cafe) onDec 3, 2017 at 4:59am PST

 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by CAFE 239-20 (@ynd239.20_cafe) onNov 14, 2017 at 6:58pm PST

 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by CAFE 239-20 (@ynd239.20_cafe) onSep 27, 2018 at 7:06am PDT

 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by CAFE 239-20 (@ynd239.20_cafe) onAug 24, 2018 at 10:14pm PDT

 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by CAFE 239-20 (@ynd239.20_cafe) onJul 22, 2018 at 7:59pm PDT

 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by CAFE239-20 (@ynd239.20_cafe) onJul 22, 2018 at 7:51pm PDT

 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by CAFE 239-20 (@ynd239.20_cafe) onJun 21, 2018 at 7:45pm PDT

 

 

 

 

 

 

Објавено:
28 септември 2018
Категорија: 
Архитектура
Прочитано:
232 пати