Светол стан од 40м² уреден во скандинавски стил

27 ноември 2018

Ова мало станче се наоѓа во предградието на Стокхолм, Шведска. Станот е со големина од само 40 метри квадратни, но благодарение на доминацијата на бели површини изгледа мошне поголем. Уреден е во популарниот скандинавски стил – минималистички, со игра на бела и црна боја, елементи изработени од даб и само неколку шарени додатоци кои му даваат шарм на просторот. Во него, секое парче мебел е внимателно избрано, расветните тела соодветно поставени, а чергите во собата за дневен престој даваат топол амбиент.

Целата содржина прочитајте ја ТУКА

Објавено:
27 ноември 2018
Категорија: 
Архитектура
Прочитано:
1.092 пати