Точки во домот кои зрачат со негативна енергија

20 јуни 2016

Експертите за фенг шуи предупредуваат на „кризни“ точки во вашиот дом, кои делуваат како „собирачи" на негативна енергија која понатака вие ја впивате. Домот е оаза на мир, топлина и љубов на секој човек, место за живот кое се гради со најблиските луѓе за да се почувствувате што подобро и поубаво. Токму затоа треба да водите сметка за некои негови делови кои можат да имаат неповолно влијание на расположението, здравјети и умот.

Неуреден влез во домот


Според советите на древните кинески дисциплини, доколку сакате позитивна енергија во својот дом, неговиот влез мора да биде чист и уреден. Пред влезната врата не оставајте кеси со ѓубре, предсобјето направете го проодно без многу непотрени работи и неред.

Недостаток на билки и цвеќиња во домот


Познато е дека билките служат, не само како преубав укрс во домот, туку и како природен филтер на воздух кој ги упива сите токсини и лоши материи од него. Оплеменете го својот дом со зелени билки кои внесуваат свежина, светлина и го намалуваат стресот или разнобојни цвеќиња кои зрачат со радост и ведрина. Фенг Шуи советниците препорачуваат бамбусово дрво за кое се верува дека им носи среќа на станарите.

Целата содржина прочитајте ја > ТУКА

 

Објавено:
20 јуни 2016
Категорија: 
Архитектура
Прочитано:
3.756 пати
Извор: 
Elena Luka Home