Уникатен декор во домот: Ламби и лустери во форма на облак

2 октомври 2020

... Буквално. Дизајнот е толку умешно направен, што навистина ќе добиете впечаток дека некој облак од небото се симнал и се „сместил“ во вашиот дом.

Дизајнерската куќа „Ричард Кларксон студио“ е одговарна за изгледот и функционалноста на овие ламби и лустери. Се продаваат во сите димензии, а она што е уште поинтересно, освен оригиналниот и уникатен изглед, е и нивната интерактивност.

Имено, ако посакате, ламбите можат да се подесат да реагираат на звук, па на тој начин да си направите свое „лајт шоу“, додека ја слушате омилената музика.

„Постои нешто магично во врска со облаците, начинот на кој патуваат по небото и нивната трансформација од нешто етерично и безопасно, во нешто драматично и моќно“, вела од дизајнерската куќа.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Richard Clarkson Studio (@richardclarksonstudio) onSep 22, 2020 at 7:40am PDT

Цената на ламбите се движи од 480 долари, па нагоре. 

Постојат и ламби со магнети, па на тој начин ќе имате впечаток дека буквално лебди. Инаку, „облакот“ е изработен од неколку типови материјали, меѓу кои и акрил и влакна од полиестер.

Од „Ричард Кларксон студио“ објавија и фотографии од јавни простори, односно ресторани уредени со повеќе вакви лустер и изгледаат магично. Воедно, облаците можат да бидат совршен декор за некој агол или катче од вашиот дом.

Повеќе информации има на линкот тука, а во продолжение погледнете уште некоја фотографија:

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Richard Clarkson Studio (@richardclarksonstudio) onSep 24, 2020 at 6:07am PDT

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Richard Clarkson Studio (@richardclarksonstudio) onSep 19, 2020 at 6:17pm PDT

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Richard Clarkson Studio (@richardclarksonstudio) onSep 15, 2020 at 6:11pm PDT

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Richard Clarkson Studio (@richardclarksonstudio) onMay 22, 2020 at 9:33am PDT

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Richard Clarkson Studio (@richardclarksonstudio) onMay 23, 2020 at 2:02pm PDT

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Richard Clarkson Studio (@richardclarksonstudio) onMay 14, 2020 at 5:02am PDT

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Richard Clarkson Studio (@richardclarksonstudio) onMay 2, 2020 at 8:37am PDT

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Richard Clarkson Studio (@richardclarksonstudio) onApr 26, 2020 at 5:18am PDT

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Richard Clarkson Studio (@richardclarksonstudio) onSep 3, 2019 at 5:05am PDT

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Richard Clarkson Studio (@richardclarksonstudio) onApr 13, 2019 at 5:13pm PDT

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Richard Clarkson Studio (@richardclarksonstudio) onSep 15, 2019 at 7:24am PDT

 

Објавено:
2 октомври 2020
Категорија: 
Архитектура
Прочитано:
799 пати