Армани ќе ја финансира изложбата за ликот и делото на Донато Браманте

3 јули 2014

По тој повод, тој ќе ја финансира изложбата посветена на животот и делата на ренесансниот уметник Донато Браманте во познатата галерија  Pinacoteca di Brera во Милано. Џорџо Армани ќе и донира 3оо илјади евра на миланската галерија за да биде домаќин на изложбата на која ќе има слики, цртежи и скулптури од приватната колекција на уметникот.

Армани е единствениот приватен спонзор на изложбата која ќе биде отворена на 11 - ти ноември и ќе трае до 1- ви март.

Објавено:
3 јули 2014
Категорија: 
Култура