Би носеле ли шапка од свежо цвеќе?

31 јули 2014

cveke 1

Во Манчестер Сити неодамна се одржа „Dig the City“ фестивалот посветен на градинарствто, а на отворањето беа забележани пет интересни шапки направени комплетно од цвеќиња, во чест на настанот.

Шапките се креирани од Лиса Дикинсон, а неверојатните дизајни се направени од црвени рози, краспедиа со мали растенија од фамилијата сукуленти, како и од гипсофила и орхидеи, астилба, аспарагус и хризантеми.

Забавата, како и шапките се изработуваат штом ќе процветаат цвеќињата, а целиот фестивал трае девет дена и во тие рамки се уредува центарот на градот.

Во продолжение погледнете ги интересните и оригинални шапки направени од свежи цвеќиња:

шапка од црвени рози шапка од црвени рози

шапка изработена од краспедиа со мали растенија од фамилијата сукуленти шапка изработена од краспедиа со мали растенија од фамилијата сукуленти

шапка од бела гипсофила шапка од бела гипсофила

 

шапка од астилба, аспарагус и хризантеми шапка од астилба, аспарагус и хризантеми

шапка од орхидеи шапка од орхидеи

 

Објавено:
31 јули 2014
Категорија: 
Култура