Блесна најголемата елка во Њујорк

6 декември 2019

Рокфелер центарот во Њујорк блесна во новогодишно руво. Во среда беа запалени новогодишните сијалички на најголемата елка, која секогаш е висока помеѓу 21 и 30 метри.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Rockefeller Center (@rockefellercenter) onDec 3, 2019 at 6:00am PST

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Rockefeller Center (@rockefellercenter) onDec 4, 2019 at 7:53pm PST

 Годинава новогодишното дрво енорвешка елка, а е донесена од Флорида и висока е речиси 24 метри. Стеблото е старо 60 години, а до неодамна беше дел од градината на госпоѓа Керол Шулц.

 „Сонував за тоа еден ден мое дрво да биде поставено таму. Од време на време зборував со елката. Беше исклучително мала, но јас верував дека еден ден ќе биде огромно, прекрасно дрво. До елката ми успеваа само кактуси“ објаснува Шулц за тамошните медиуми.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Rockefeller Center (@rockefellercenter) onNov 7, 2019 at 7:00am PST

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Rockefeller Center (@rockefellercenter) onNov 10, 2019 at 3:41pm PST

Инаку, елката на Рофелер центарот стана исклучително популарна благодарение на филмот „Сам дома“, местото на кое Кевин повторно ја среќава својата мајка. Но, традицијата на китење на дрвото на оваа локација започнала во 1931 година. 

За оваа година, за украсување искористени се преку 50.000 лед сијалички, додека врвот го краси ѕвезда украсена со три милиони Сваровски кристали. 

Елката ќе остане до крајот на јануари 2020 година.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by My New York (@mynewyorkphotos) onDec 5, 2019 at 6:52am PST

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by (@kirit143) onDec 5, 2019 at 5:31pm PST

Погледнете уште фотографии од новогодишната магија:

 @rockefellercenter;

 

@the_newenglander_in_nyc;

 

@mynewyorkphotos;

 

@mynewyorkphotos;

 

@mynewyorkphotos;

 

@lovinglifewith4;

 

@liliesandloafers

 

@newyorkloveny

 

@2momstravel;

 

@ryanfieldabc

 

@concreteandevergreen

 

@daavesam

 

@cydneynicoleroth;

 

Објавено:
6 декември 2019
Категорија: 
Култура
Прочитано:
395 пати