Дејвид Бекам против насилството врз деца

6 декември 2016

Секоја петта минута умира едно дете како последица на насилство. Милиони деца се во постојана опасност и им се уништува детството. Насилството им го обележува животот засекогаш.

УНИЦЕФ направи кампања каде еден од носечките ликови е Дејвид Бекам. Преку своите тетоважи тој вели дека ги избрал своите среќни моменти, но милиони други деца своите белези ќе ги носат целиот живот за кои тие не се виновни. „Тоа е погрешно“- вели Бекам.

#ENDviolence #foreverychild.
unicef.org/endviolence #7fund

Погледнете го видеото .

Објавено:
6 декември 2016
Категорија: 
Култура
Прочитано:
116 пати