Есен во Македонија: Златните нијанси на Маврово

6 ноември 2020

Маврово е убаво во секој период од годината. И секогаш е добра идеја, а посебно во овие есенски денови кога имаме поголем недостаток на чист воздух и потреба да излеземе од домовите.

Доволно е да одвоите еден ден од викендот и да се ресетирате. Ќе уживате во глетката на езерото кое во есенските денови добива темносина нијанса. Ќе ве фасцинираат нијансирањата што самата природа ги создава. Ќе видите богатство златно-жолти нијанси во кои ќе сакате да уживате што подолго.

Едноставно, ќе ја прегрнете природата толку силно, ќе го разбистрите умот, а и душата.

Покрај одличната прошетка, можете да уживате и во вкусна храна. Попатно, можете да го посетите и манастирот св. Јован Бигорски, а да ги посетите и водопадите „Дуф“. Ако имате време продолжете и до Галичник.

Искористете ги последните топли и сончеви денови од есента за прошетка со семејството, пријателите, партнерот, што ќе ја паметите.

Едноставно, дајте си оддишка и впијте ја сета убавина што Маврово ни ја дава.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by (@_artdepart_) onNov 5, 2020 at 12:35pm PST 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Sandra (@sandra_kirkov) onNov 5, 2020 at 10:54am PST

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Vera Kamiloska (@kamiloska) onNov 3, 2020 at 9:43am PST

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Macedonia (@photosivana) onOct 31, 2020 at 10:57am PDT

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Igor Panevski (@igorpanevski) onNov 1, 2020 at 6:26am PST

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Igor Panevski (@igorpanevski) onOct 29, 2020 at 3:58pm PDT

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Dragana (@d_stoimenova) onOct 26, 2020 at 10:49am PDT

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Sofija's healthy kitchen (@sofijashealthykitchen) onOct 26, 2020 at 7:50am PDT

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by anjaethno (@anjaethno) onOct 31, 2020 at 5:59am PDT

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Planinska Kukja (@planinskakukja) onOct 16, 2020 at 7:16am PDT

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by resortmavrovo (@resortmavrovo) onOct 5, 2020 at 11:03pm PDT

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by resortmavrovo (@resortmavrovo) onSep 29, 2020 at 4:04am PDT

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by resortmavrovo (@resortmavrovo) onSep 25, 2020 at 3:35am PDT

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Ivana Derlieva (@iv_iv_d_) onSep 13, 2020 at 2:57am PDT

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Stefanija Vidovski (@svidovski) onDec 2, 2019 at 9:48am PST

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Mitko Donovski (@rainman05) onNov 10, 2019 at 1:10pm PST

 

Објавено:
6 ноември 2020
Категорија: 
Култура
Прочитано:
2.103 пати
Тагови: 
Маврово