пејачот испратен со најголеми почести

Хрватска не памети испраќање какво што имаше Оливер Драгојевиќ

1 август 2018

Хрватите вчера за последен пат се поздравија со Оливер Драгојевиќ. Низ хрватските медиуми на едно место стоеше напис „Замина за да биде уште повеќе со нас“. И навистина изгледа така, како никогаш да не бил поприсутен. 

Хрватска длабоко тагува за неговиот омилен и сакан Оливер. Река луѓе, река солзи, уште толку песни и аплаузи во негова чест - така вчера беше испратен од Сплит за неговата родна Вела Лука.

Познавајќи ја неговата љубов кон морето, со бродови беше испратен до родниот крај, каде повторно го дочекаа аплаузи, песна и солзи.

И тамошните медиуми коментираат дека вакво испраќање не се случило многу одамна. Мештаните на Вела Лука велат дека веќе два дена во местото владее тишина и дека сите искрено жалат за нивниот Оливер.

Освен граѓаните, со Оливер се прости и државниот врв, како и бројни колеги. Пред неговиот дом во Вела Лука сè уште доаѓаат граѓани и туристи и се простуваат од него со цвеќе, свеќи и пораки.

Повеќе погледнете на сајтовите на vecernji.hr и index.hr, од каде пренесуваме и дел од фотографиите:

 

фото извор: index.hr/vecernji.hr/DinoStanin; 

Објавено:
1 август 2018
Категорија: 
Култура
Прочитано:
5.994 пати