Италијанското гратче Локоротондо мами воздишки во полн празничен сјај

27 декември 2022

На листата дестинации кои вредат да се посетат за новогодишните и божиќните празници го додаваме и италијанското гратче Локоротондо.

Иако местото се наоѓа во јужна Италија и не асоцира баш на зима, сепак и во зимскиот, божиќен период има што да понуди.

Сите декорации во градот се толку внимателно одбрани, што не постои друг збор освен совршено. Црвени тонови, на бели ѕидови, проткаени со златни нијанси од лампиони и малку зеленило.

Мештаните на Локоротондо навистина знаат како да создадат зимска празнична атмосфера и покрај тоа што демеквриските температурите тука се движат од 7 до 14 степени.

Изобилство на божиќни венци, машнички, лампиони и слични украси се распослани речиси насекаде низ уличките.

Фотографиите подобро ќе ви ја раскажат приказната.

Фото: Instagram, Pinterest

Објавено:
27 декември 2022
Категорија: 
Култура
Прочитано:
1.987 пати