Како изгледа 50+ уличната мода низ светот

25 ноември 2019

Охрабрувачка, бескомпромисна, шаренолика и дише со полни гради – така може да го доловиме амбиентот од авангардната улична мода чии главни протагонисти се луѓе од третото доба.

Блогот „Advanced Style" секогаш ги забележува нивните највпечатливи изданија кај кои може да препознаете од која страна на светот доаѓаат, без да е наведена локацијата... Доволно е да го прочитате универзалниот јазик на модата и ќе ги пронајдете карактерстичните обележја на одредена земја или нација.

А стилски освестените дами ширум светот, особено оние 50+ имаат авторитет да им пркосат на сите „правила" во име на својата индвидуалност и притоа се ослободени од сите стеги и притисоци по секоја цена да им се допаднат на другите. Токму затоа нивниот имиџ е толку искрен и инспиративен, што е вистинска дефиниција за стил над мода.

Еве како периодов изгледа 50+ уличната мода шрум светот.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Ari Seth Cohen (@advancedstyle) onNov 6, 2019 at 11:45am PST

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Ari Seth Cohen (@advancedstyle) onNov 6, 2019 at 8:16am PST

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Ari Seth Cohen (@advancedstyle) onNov 1, 2019 at 9:12am PDT

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Ari Seth Cohen (@advancedstyle) onNov 24, 2019 at 10:11am PST

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Ari Seth Cohen (@advancedstyle) onOct 31, 2019 at 10:41am PDT

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Ari Seth Cohen (@advancedstyle) onOct 25, 2019 at 8:45am PDT

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Ari Seth Cohen (@advancedstyle) onOct 6, 2019 at 7:05pm PDT

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Ari Seth Cohen (@advancedstyle) onNov 13, 2019 at 7:57am PST

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Ari Seth Cohen (@advancedstyle) onNov 5, 2019 at 10:59am PST

Објавено:
25 ноември 2019
Категорија: 
Sweet 40+
Прочитано:
1.116 пати
Тагови: 
улична мода 40+