Error message

Како изгледа чиста љубов во третото доба од животот...

23 јули 2019

Кога љубовните партнери ја имаат таа среќна животна околност, длабоко да навлезат заедно во староста, нивната меѓусебна љубов доживува едно ново ниво што носи поинакво и непроценливо искуство.

Во оваа доба од животот партнерите добро се познаваат меѓусебе, веројатно и поголемиот дел од животниот век го поминале заедно, се прифатиле со сите доблести и мани, па нивното меѓусебно разбирање, почит и љубов се зрели и комплетни.

Токму во ова тема, фотографката Сујата Сетија гледа интересен повод за фото нарација. Нејзините фотографски стории ја носат тежината на една комплетна и есенцијална љубов, прочистена од сите несовршености, па затоа главни протагонисти во овие фотографии се возрасни парови што меѓусебе ја задржале љубовта во нејзината најсовршена форма.

Извор: Bored Panda

 

Објавено:
23 јули 2019
Категорија: 
Култура
Прочитано:
173 пати