Како изгледале ликовите од серијата „Чернобил“ во вистинскиот живот

7 јуни 2019

Серијата „Чернобил“ за многу кратко време стекна неверојатна популарност во светот, со оценка 9.70 од 10 на IMDB.

Експлозијата што се случи на 26 – ти април 1986 – тата остана запаметена како најголемата нуклеарна катастрофа што светот ја доживеал со последици низ цела Европа, дури и САД.

Во несреќата таа вечер загинаа од 34 до 51 лице, но како резултат на радијацијата животот го загубија од 4.000 до 734.000 луѓе.

Валери Легасов

Сите детали околу несреќата и како истата се случила се актуелизираа со прикажувањето на серијата „Чернобил“ на HBO, а сосема очекува, за истата имаше многу реакции, а Русите најавија дека наскоро и тие ќе снимат своја верзија на она што се случило таа вечер.

Борис Скербина

Популарниот сајт Bored Panda успеа да ги пронајде сите вистински ликови што се споменуваат во серијата, толкувани од исклучително талентирани актери, а како тие изгледаат во реалниот живот погледнете подолу.

Људмила Игнатенко

Александ Акимов

Васили Игнатенко

Анатоли Диатлов

Михаил Горбачов

Виктор Бриканов

Генерал Николај Тараканов

Михаил Шадов

Подеднакво фасцинантни се и овие инфраред фотографии од тоа како Чернобил изгледа денеска, направени од рускиот фотограф Владимир Мигутин.

Инфо и фото ликови од Чернобил: Bored Panda

Фотографии од Чернобил денеска: Vladimir Migutin

Објавено:
7 јуни 2019
Категорија: 
Култура
Прочитано:
4.673 пати