Караѓорѓева улица во Белград обележана со ликот на Робин Вилијамс

14 август 2014

Овој графит на белградската улица Караѓорѓева се рашири низ светските медиуми, и è изработен од страна на анонимен уличен артист кој преку својата уметност на ѕид ќе ги потсетува минувачите на легендарниот Робин Вилијамс.

Цртежот се појавил истиот ден кога се рашири тажната вест дека актерот почина. Графитот се наоѓа под Бранковиот мост. Погледнете:

Објавено:
14 август 2014
Категорија: 
Култура