Корчула - мал рај на земјата

8 јуни 2023

Хрватскиот остров Корчула можеме да го опишеме како вистински мал рај на земјата, бајковито место што нуди уживање за сите сетила и генерации.

Тој е шести по големина остров сместен на јужниот дел на Далмација. Должината на самиот брег изнесува импресивни 182 километри, а составен е од низа заливи и мали магични острови.

Убавината на Корчула ја дополнуваат живописниот стар град, прекрасните крајбрежни панорами, питорескните села и идиличните заливи со кристално чиста, морска вода.

Зборовите не можат да го кажат тоа што фотографиите го прикажуваат. Уживајте! 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Timotej Gošev (timotej)

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Insta Croatia (instacroatiaa)

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Travel / Cities (mycity4k)

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Visit Korčula (visitkorcula)

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Domagoj Sever (domagojsever)

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Visit Korčula (visitkorcula)

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Visit Korčula (visitkorcula)

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Visit Korčula (visitkorcula)

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Visit Korčula (visitkorcula)

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Visit Korčula (visitkorcula)

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Visit Korčula (visitkorcula)

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Visit Korčula (visitkorcula)

Објавено:
8 јуни 2023
Категорија: 
Култура
Прочитано:
1.113 пати