Летото е идеално време да се посети Прованса

27 јуни 2019

Сигурно макар еднаш сте виделе фотографии од прекрасни пејзажи, сирење, вино, полиња со лаванда и сте се прашувале каде се.

Голема е веројатноста да сте ги разгледувале убавините на Прованса. За оние што сакаат необичен одмор, што подразбира повеќе шетање и запознавање нови места, а помалку сончање, ова е вистинското место.

За Прованса се вели дека успева да предизвика воодушевување дури и кај најпребирливите патници. 

Алпите, специфичните села сместени помеѓу големите земјени површини со маслинки и уште многу туристички места, Прованса е едно од најубавите места за патувања. Но, дури и оние што ги преферираат плажите, ќе уживаат во оние на Ривиерата, кои изгледаат фантастично.

Секој може да најде по нешто за себе, без разлика дали доаѓате првпат или го повторувате патувањето. Прованса е еден од најсончевите делови на Франција во споредба со останатите и најчесто, убавото време тра е од март до октомври, па речиси цела година е богато со туристи.

Прованса е позната и по полињата со лаванда, а тие е најубаво да се посетат во период од јуни до крајот на јули. Најубавите полиња се наоѓаат во покраината Луберонм односно во региите Султ, Сенанк и Воклиз.

Тие што биле велат дека најубавата разгледница се прави со поглед на опатијата Нотр Дам де Сенанк и полињата лаванда пред црквата. На тоа поле лавандите последни се берат, пред сè поради бројните туристи, па дури до август можат да се видат, иако постепено ја губат бојата. Ако веќе одите таму, најдобар тајмин е или 9 часот наутро или 6 часот попладне.

Во продолжение погледнете некои од фантастичните фотографии од Прованса:

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by French Words (@frenchwords) onJun 12, 2019 at 9:10am PDT

 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by ProvenceGuide (@provenceguide) onJun 16, 2019 at 8:05am PDT

 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Office de Tourisme Aix-en-Pce (@aixenprovencetourism) onJul 29, 2016 at 9:01am PDT

 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Géraldine (@mllegautier) onApr 10, 2019 at 4:18pm PDT

 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Julien Michel (@ildus.84) onMay 22, 2019 at 8:10am PDT

 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Алмаз Тухбатов (@almazthbtv) onJun 27, 2019 at 2:28am PDT

 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Алмаз Тухбатов (@almazthbtv) onJun 26, 2019 at 3:18am PDT

 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Eugenia Travel Lifestyle (@kokogenna) onJun 26, 2019 at 1:47am PDT

 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Grimaud Tourisme (@grimaudtourisme) onJun 27, 2019 at 3:46am PDT

 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by myspacemymemories (@ms.intra) onJun 27, 2019 at 7:26am PDT

 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Sevde GÖKSEL (@sevdegoksel51) onJun 27, 2019 at 6:04am PDT

 

Објавено:
27 јуни 2019
Категорија: 
Култура
Прочитано:
999 пати