Лондон започна со празничната магија

23 ноември 2020

Во ваква тешка година каква што беше 2020, кога се' уште владее пандемијата со Ковид-19, празничното расположение не е во фокусот, речиси и да го нема.

Сепак, улиците на Лондон почнаа да го менуваат своето руво од есенско во празнично. 

Дел од компаниите, како „Картие“, не пропуштија и оваа година да блеснат, додека на пример зградата на „Хародс“ се' уште не добила празнична надворешност.

Со оглед на загрижувачките статистики во Британија со ковид-19, неделава дел од компаниите не работат, или пак работат со скратено работно време. Оттаму и одлуката на многумина годинава да го прескокнат празничниот декор.

Сепак, оние што одлучија да го сторат тоа, според реакциите, барем оние на социјалните мрежи, ги израдуваа граѓаните.

А дел од тие празнични фотографии ви презентираме во продолжение:

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Victoria Golinskaya (@vikki.ln)

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Efe B. Onojaife (@justefe)

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by (@lundonlens)

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by (@lundonlens)

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by (@lundonlens)

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Covent Garden (@coventgardenldn)

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Covent Garden (@coventgardenldn)

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by VISIT LONDON (@visitlondon)

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Mina مینا (@postcardbymina)

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Out In London (@out_in_london)

 

Објавено:
23 ноември 2020
Категорија: 
Култура
Прочитано:
872 пати