Магично розово кафуле во Милано

12 јуни 2020

Привлечно уреден простор е половина реклама. А ова кафуле во Милано го докажува токму тоа. Неодамна и Италија ги отвори границите, а и граѓаните на оваа држава полека го враќаат стариот начин на функцонирање. Барем за дел од животот.

Па оттаму и кафулето „Rosa&Co“ повторно ги отвори вратите и ги дочека одново своите посетители - стари и нови.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Giuliandrea Alesina GA (@giiuliandrea) onSep 23, 2019 at 2:30am PDT

Ентериерот е комплетно розов. Мебелот од кадифе и розовите маси и столчиња му даваат целосно „шеќерен“ изглед, привлечен за многумина. Ѕидовите се исто така розови, додека подот е со црни, бели и златни нијанси. Розови се дури и филџаните, садовите или чајникот во кој ќе ве послужат.

Во кафулето има и едно огромно плишано мече, со кое посетителите редовно се фотографираат.

Некои го нарекуваат и „женското кафуле“, но секако не се само дамите оние што го посетуваат. Кафулето се наоѓа на миланската улица „Corso Garibaldi“, па можете да го ставите на листата на места што би сакале да ги посетите - она што е неизвесно е кога би се случило тоа. 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Miriana Corabi (@aereidispersi) onDec 22, 2019 at 2:26am PST

Но, тоа не нè спречува да посакаме да видиме нови работи и места нели?

За сега тоа ќе биде преку фотографии, со желба за поскоро да може да се реализира и во живо:

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Asia Rossi (@rossiasia) onAug 8, 2019 at 7:43am PDT

 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Julia (@julietteci__) onJun 6, 2019 at 8:10am PDT

 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Jess (@jessica.eatworld) onNov 6, 2018 at 6:24am PST

 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Marie Clapot (@marie.clapot) onDec 28, 2019 at 1:33am PST

 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Josselyn Santos Alva (@jossy.sa) onNov 3, 2019 at 1:58pm PST

 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Josselyn Santos Alva (@jossy.sa) onNov 3, 2019 at 1:10pm PST

 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by FRANCESCA BRANDINA (@francescafitnessfreak) onOct 23, 2019 at 8:41am PDT

 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Hilary Musumeci (@hilarymusumeci) onOct 11, 2019 at 3:42am PDT

 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by nakis antoniou (@boy.voyage) onOct 7, 2019 at 1:42am PDT

 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by GIADA 32 (@giadatrentadue) onSep 20, 2019 at 4:48am PDT

 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by (@sofiefisicaro) onSep 7, 2019 at 6:08am PDT

 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by TASTING MILANO (@tastingmilano) onAug 12, 2019 at 8:06am PDT

 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Sara (@xtinyvesselsx) onMay 1, 2019 at 7:42am PDT

 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Silvia Amighini (@silviaamighini) onNov 7, 2018 at 2:27pm PST

 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Gea (@geakaren) onOct 13, 2018 at 8:16am PDT

 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Gea (@geakaren) onSep 28, 2018 at 6:42am PDT

 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by La Iaia (@laiaia_official) onSep 23, 2018 at 11:20pm PDT

 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by rosa&co Cafe (@rosaandcooffice) onAug 17, 2018 at 6:08am PDT

 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by rosa&co Cafe (@rosaandcooffice) onSep 26, 2018 at 1:56am PDT

 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by rosa&co Cafe (@rosaandcooffice) onOct 8, 2018 at 2:47pm PDT

 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by rosa&co Cafe (@rosaandcooffice) onMay 18, 2019 at 3:44pm PDT

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Објавено:
12 јуни 2020
Категорија: 
Култура
Прочитано:
1.191 пати