Магично, снежно место во Словенија што ќе посакате да го посетите

26 декември 2022

Кој не би посакал барем еднаш во животот да посети бајковито, снежно и убаво украсено место, и тоа за време на празниците.

Снегот и празничниот дух си го прават своето, па кога ќе наидеме на нешто магично, како ова малечко село во Крањска Гора, Словенија, едноставно посакуваме да го посетиме.

Станува збор за Алпска Васица, место кое зрачи со автентичен празничен амбиент, обвиен со снежно бела покривка.

Тука можат да се видат мноштво украсени куќички, дрвја и мали улички кои што водат до плоштад со црква, каде што има богата празнична понуда за секого.

Во близина се наоѓа и езерцето Јасна, кое што е опкружено со неверојатен пејзаж и нуди уживање за сите сетила.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Neja Krašovec (@nejakraschovec)

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Kranjska Gora (@kranjskagora)

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Kranjska Gora (@kranjskagora)

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Kranjska Gora (@kranjskagora)

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Neja Krašovec (@nejakraschovec)

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Tomaž Purgar (@tomazpurgar)

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Kranjska Gora (@kranjskagora)

Објавено:
26 декември 2022
Категорија: 
Култура
Прочитано:
2.553 пати