Мини изложба на Диор

12 јуни 2014

Во чест на проектот кој во 1945 година беше изработен од Кристијан Диор,  Le Petit Théâtre Dio започнува со светска турнеја, а како прва станица од модната куќа ја одбраа Кина, односно местото Ченгду. Дванаесетте дела ја претставуваат всушност историјата на Кристијан Диор во мини издание.

Објавено:
12 јуни 2014
Категорија: 
Култура