Најдобрите 20 млади европски бендови на ПИН

8 ноември 2019

На дваесеттина дена сме до почеток на шестата ПИН Музичка конференција и шоукејс фестивал 2019, која во рамките на 21-то издание на фестивалот ТАКСИРАТ ќе се одржи од 28-ми до 30-ти ноември во Младински Културен Центар во Скопје - збирно место на стотина значајни делегати, говорници и „тешкаши" од музичката индустрија во Европа.

Smut

Барабар со нив, низ трите дена по разни точки и простори во МКЦ ќе се поклонат и настапат дел од моментално најдобрите од искусните, но и од најмладите креативци од европска музичка и домашна сцена - потврдија и доаѓаат повеќе од дваесетина артисти кои за прв пат ќе ги слушнеме кај нас.

Меѓу нив ќе имаме прилика да ги слушнеме и видиме: Smut, , Ljubičice, Funk Shui, Сашко Костов, Radioslam...

Се гледаме во МКЦ!

Borghesia

Funk Shui

Сашко Костов

Објавено:
8 ноември 2019
Категорија: 
Култура
Прочитано:
93 пати