Не заборавајте некои работи, иако имате 40 години и повеќе!

19 декември 2016

 Онаа жена која навистина се почитува себеси, никогаш нема да дозволи некој друг да управува со нејзиниот живот, било да е тоа во форма на присуство, мислење или со негативна енергија да го разниша душевниот мир или да ви го уништи денот. Има неколку работи на кои треба да се потсетите повторно и повторно во годината што доаѓа.


-Никогаш не расправај се со некој идиот, ќе те доведе до неговото ниво на примитивни фрекфенции и ќе те уништи со своето искуство.
- Никогаш не фрлај кал на човекот, може да не го погодиш, а калта ќе остане на твоите раце.
-Никогаш не се сомневај во својата привлечност. Запамети, вагата лаже, луѓето завидуваат, а огледалото секогаш е искривено.


-Не јавувај се на оние кои не ти се јавуват и не чекај ги оние што не те чекаат.
-Ако некој ти кажува дека твојот воз поминал, запамети дека постојат авиони и бродови.
-Добрите работи започнуваат кога ќе се оддалечиш од негативните луѓе.

-Не бриши ги солзите од твоето лице, избриши ги луѓето кои те натерале да плачеш.
-Не дозволувај постапките на другите луѓе да го уништат твојот внатрешен мир.
-Никогаш не враќај се назад, таму нема промени сè уште.


-Никогаш не споредувај се со другите, не споредувај здравје, сопруг, деца и плата.
-Ако на својот пат не сретнеш некој кој е еднаков на тебе или подобар, продолжи сама по патот. Нема пријателства со будалетинки!

 

Објавено:
19 декември 2016
Категорија: 
Култура
Прочитано:
14.154 пати