Несопирливи емоции: Балканот се збогува со Балашевиќ

20 февруари 2021

Отплови вчера панонскиот морнар. Сосема неподготвени да се простиме од него, бидејќи за некои луѓе верувате дека вечно ќе се тука.

И тој навистина ќе биде вечно тука, а нам ни останува да им пренесеме на „некои нови клинци“ каков и мангуп и романтичар беше. Каков поет и раскажувач. Каков визионер и реалист.

Во секој дом во Нови Сад, низ секој сокак, а потоа низ цела Србија, но и во Загеб, Сараево, Скопје течеа несопирливи емоции.

Ова се моменти кога секој збор умее да биде сувишен и кога само говорот на срцето се важи. 

Нови Сад

@shonen_images;

@shonen_images;

@shonen_images;

@shonen_images;

@shonen_images;

@shonen_images;

@shonen_images;

@shonen_images;

@shonen_images;

@furaj.ba;

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Ivana I (@senorita_ivi.11)

 

Сараево

@ninophotographymelbourne

 @radisarajevo;

 @radisarajevo;

 @radisarajevo;

 @radisarajevo;

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Mondo BiH (@mondo_bih)

Загреб

 

@vanaijuri;

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by 24sata (@24sata.hr)

 

 

Објавено:
20 февруари 2021
Категорија: 
Култура
Прочитано:
1.268 пати
Тагови: 
Балашевиќ