Ова е најфотографираната плажа на Јадранот – колоритните гардеробери се атракција на Инстаграм

3 август 2022

Постојат многу причини зошто плажата Јадрија во Шибеник е една од најпопуларните и најпосетените плажи на Јадранот. Една во низата, се колоритните гардеробери кои се главна атракција за Инстаграм фотогфрафии...

Плажата е сместена на самиот влез на Шибеничкиот канал и нуди различни содржини за нејзините посетители. Поделена е во два дела, бетонски дел и плажа со ситни камења, а познатите шарени гардеробери изградени во 20-те години, се особено интересни за фотографирање.

Во атрактивните содржини е вклучен и светилникот изграден во 1871 година, кој денес важи за споменик на културата, а на посетителите им нуди фантастичен поглед на бесконечниот хоризонт.

Ако на Инстаграм пребарувате со #jadrijabeach ќе наидете на бројни примамливи фотографии што ќе ви ја поттикнат желбата што побрзо да ја посетите.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Ana Bacinger (@anabacinger)

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Andy Stevens (@randyandy90)

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Tina Bona (@bonkatina)

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by (@milebakin)

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Love Sibenik (@lovesibenik)

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Mihael Balic (@mihaelbalic)

Објавено:
3 август 2022
Категорија: 
Култура
Прочитано:
367 пати