Ова се најфантастичните книжарници во светот

2 декември 2016

Престижниот веб портал National Geographic направи листа на најинспиративните, најудобните и најубавите книжарници на светот.

Токму тука може да се почувствува оној автентичен мирис на хартија, стари корици и сите возбудливи приказни помеѓу нив.

Иако технологијата динамично наметнува некои нови трендови, сепак она што го носи како магија класичната книга и разлистувањето на нејзините страници, е неповторливо и со ништо заменливо чувство.

Во прилог издвојуваме дел од листата на најубавите книжарници според изборот на National Geographic:

 

„Atlantis Books" – Санторини

 

„Cafebreira el Pendulo" – Мексико Сити

 

„Shakespeare and Company" – Париз

 

„Cook and Book" - Брисел

 

Објавено:
2 декември 2016
Категорија: 
Култура
Прочитано:
579 пати