Ова се најубавите плажи во Европа според Lonely Planet!

25 јуни 2015

Ако ова лето решивте да заминете на одмор некаде во Европа, Lonely Planet ги одбра осумте најубави плажи што не се толку познати, но сепак се фасцинантни.

Лидерот меѓу туристичките водичи, Lonely Planet, неодамна го објави овој список на најдобрите плажи во Европа за тековната, 2015 – та година.

На нивниот список се најдоа некои од најубавите британски плажи за кои веруваме дека не знаете дека воопшто постојат, па сѐ до прекрасните плажи на шпанското крајбрежје и фасцинантните скриени убавини на грчките плажи.

Доколку сѐ уште не ја одбравте вашата летна дестинација, сега е вистинското време да ја погледнете оваа статија.

Antipaxos Voutoumi, Greece Antipaxos Voutoumi, Greece

Bantham, Devon, United Kingdom Bantham, Devon, United Kingdom

Cable Goloritzé Beach, Sardinia Cable Goloritzé Beach, Sardinia

Cala Macarella, Menorca, Spain Cala Macarella, Menorca, Spain

Peniche, Portugal Peniche, Portugal

Jaz, Crna Gora Jaz, Crna Gora

Rondinara Beach, Corsica Rondinara Beach, Corsica

Vik beach, Iceland Vik beach, Iceland

 

Објавено:
25 јуни 2015
Категорија: 
Култура