Овие дрвца од сукуленти се совршен декор за празничната сезона која ни доаѓа

1 октомври 2020

Можеби Нова година ви изгледа далечно, но факт е дека оваа ќе заврши за 91 ден. За жал, со неа нема да ги испратиме и проблемите со кои се соочивме и се уште се соочуваме не само ниту, туку и целиот свет.

Сепак, на љубители на празничниот новогодишен период, овој текст ќе им го привлече вниманието. Елката е класика, но не секогаш имаме доволно простор за неа или пак лампиони, па ја китиме само едната страна :)

Ние низ Инстаграм просторот наидовме на совршена алтернатива - дрвца од сукуленти.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Living Bunch (@livingbunch_hire) onDec 8, 2019 at 1:56am PST

Сукулентите на многумина им се омилен домашен декор, бидејќи бараат едноставна нега и можат да преживеат на различни услови.

Сега доаѓаат во форма на мали уметнички дела, на кои може да се стави врвот од елката и да изгледаат како совршен новогодишен украс. 

Исто така, нема да ви собираат прашина, не прават ѓубре, а како декор се убави и пред и после празничната сезона. Практично и впечатливо.

Погледнете уште неколку примери. Нам ни изгледаат одлично, а вам?

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Succulent City (@succulentcity) onDec 7, 2016 at 3:56pm PST

 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Amanda @ Terracotta Corner (@terracottacorner) onDec 18, 2019 at 4:55pm PST

 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Amanda @ Terracotta Corner (@terracottacorner) onDec 1, 2019 at 12:57pm PST

 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by www.rareplant.me (@rareplant.me) onDec 7, 2019 at 1:40am PST

 

 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by orangegrove (@chitake_succulent) onNov 29, 2019 at 2:59pm PST

 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by RositaFloralService (@rositafloralservice) onDec 12, 2019 at 3:49pm PST

 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by (@recreate_workshop) onDec 30, 2019 at 10:47pm PST

 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Succulent SalesRare Imports (@succulentsunsetdesigns) onDec 25, 2019 at 11:28am PST

 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Sabrina Amina M. Ed. RYT CHHC (@_sabrinaamina_) onDec 25, 2019 at 7:34am PST

Објавено:
1 октомври 2020
Категорија: 
Култура
Прочитано:
512 пати