Питомата Љубљана плени во новогодишно руво

23 декември 2019

Декември во Љубљана е магичен. Питомоста на овој историски град, неговата ненаметлива убавина, сплетот на модерната и ренесансната архитектура, блескаат во посебен сјај за време на празниците.

Словенската престолнина важи за една од најатрактивните локации во Европа во новогодишниот период, со оглед на тоа дека се посветува особено внимание на празничното декорирање на градот со акцент на светлечките инсталации со различна тематика, што секоја година ја надополнуваат неговата бајковитост.

Особено популарен е божиќниот базар што наликува на разгледница во која се сместени дрвените куќички што ќе ви понудат различни вкусови и мириси, рачно изработени декорации, божиќни картички и новогодишни честитки што ќе ве потсетат рачно да напишете новогодишна желба до вашите најблиски.

Уличните артисти и програмата богата со настани на отворено, ги анмираат случајните минувачи и публиката, па дури и кога немате идеја и план што да правите, на агендата секогаш ќе се појави по некој музички концерт или артистично шоу што квалитетно ќе го пополни вашето слободно време.

Доколку имате можност и желба, Љубљана е одличен избор за дестинација каде би можеле да ги поминете празниците.

Фото: Инстаграм @visitljubljana

 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Ljubljana (@visitljubljana) onDec 20, 2019 at 6:19am PST

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Ljubljana (@visitljubljana) onDec 18, 2019 at 7:42am PST

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Ljubljana (@visitljubljana) onDec 15, 2019 at 4:50am PST

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Ljubljana (@visitljubljana) onDec 13, 2019 at 6:40am PST

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Ljubljana (@visitljubljana) onDec 12, 2019 at 10:18am PST

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Ljubljana (@visitljubljana) onDec 10, 2019 at 11:41pm PST

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Ljubljana (@visitljubljana) onDec 9, 2019 at 10:51am PST

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Ljubljana (@visitljubljana) onDec 2, 2019 at 3:26am PST

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Ljubljana (@visitljubljana) onNov 29, 2019 at 8:56am PST

Објавено:
23 декември 2019
Категорија: 
Култура
Прочитано:
1.673 пати