Пиволенд 2014: Дојди, види, испиј!

6 август 2014

sk

Од 20-ти до 24-ти август, љубителите на доброто пиво, музика и храна ќе уживаат во седмото издание на манифестацијата „Пиволенд 2014“.

Покрај големиот избор на пива, организаторите ја објавија и музичката програма, воедна од мотото „100 проценти македонски бренд“. Меѓу изведувачите се Тамара Тодевска, Влатко Лозановски, „Леб и Сол“, „Мизар“, Бени „Нон Стоп“, Сиз, Смат, Дани Димитровска....

Во продолжение погледнете ја комплетната програма на манифестацијата. Фешнел, како и до сега, ќе биде дел од настанот и ќе ви ги претстави најинтересните комбинации.

Среда 20.8.

-Астероид Б 612

-Хроматик Поинт

-Бени и Нон Стоп

-Леб и Сол

- Д Џон

Четврток 21.8

-Фреш (победници од конкурсот за млади бендови)

-К.У.Р. (Културно уметнички работници)

-СИЗ

-СМАТ

-Тијана Дапчевиќ

-MVP (Србија)

-Мизар

Петок - 22.8

-Фреш (победници од конкурсот за млади бендови)

-Пука Банд Брука

-Тумбао Салса Бенд

-Тајзи

-Тамара Тодевска

-Диџеј Славе

-Галактик Експлорер (диџеј Кокс)

Сабота - 23.8

-Фреш (победници од конкурсот за млади бендови)

-Димитар Андоновски

-Трибјут 2 Пинк Флојд

-Дани Димитровска

-Јосип А Лисац

-Жаре Бербер

Недела - 24.8

-Бански Старчета

-Селимова-Желчевски

-Влатко Лозановски

-Бета Хаус

-Тони Михајловски и Скандал Састаф

 

Објавено:
6 август 2014
Категорија: 
Култура