Погледнете како изгледа највеселата улица во Париз

6 мај 2019

После Ленс, Питсбург, Бордо, Агеда, и Париз доби своја магична улица насловена како „Небо од чадори“. Се работи за уметничка инсталација на португалската уметница Патриција Куња, која од 2011 година на овој начин ги разубавува улиците на светските метрополи.

Во Париз ја одбра улицата „Вилиџ Ројал“, која ќе биде во вакво руво до јули годинава. За поставувањето на инсталацијата се употребени 800 чадори. Која ќе биде следната дестинација, не е познато, но во Агеда постои една таква што е постојано украсена, се менува само бојата на чадорите. 

Весело, разиграно и секогаш привлечно и за жителите на градовите и за посетителите од странство. Ние во продолжение:

 

 
View this post on Instagram

A post shared by MikaelDorian ParisianGeek (@parisiangeek) onApr 21, 2019 at 1:13am PDT

 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Nishu (@phonatomist) onApr 17, 2019 at 12:39pm PDT

 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Evenskild (@evenskild) onMar 2, 2019 at 6:08am PST

 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Martin Mory (@martinmory) onApr 18, 2019 at 11:00am PDT

 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Junot Real Estate Paris (@junot_immo) onApr 2, 2019 at 9:19am PDT

 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Emily Jackson Paris & Travel (@theglitteringunknown) onMar 11, 2019 at 7:30am PDT

 

Објавено:
6 мај 2019
Категорија: 
Култура
Прочитано:
545 пати