Празнична идила: Оваа кафетерија во Белград е новото омилено место на блогерките

5 ноември 2020

Не знаеме колку ќе можеме оваа зима да уживаме во празничната атмосфера надвор, со оглед на пандемијата што владее со светот. 

Празничните базари се една од омилените активности на многумина. Подароци, средба со драги луѓе, топли напитоци, музика... 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Cafeteria Gardoš (@cafeteriagardos) onNov 4, 2020 at 11:03am PST

Оваа куќа украсена со мечиња и сијалички е една од асоцијациите на празничниот период. Да не го прочитавте насловот, веројатно ќе помислевте дека е фотографија од Австрија или Германија од некоја од минатите години.

Се работи всушност за кафетеријата „Гардош“ која се наоѓа во белградската населба „Земун“ која благодарение на ваквиот атрактивен изглед - и однадвор и одвнатре, стана вистинска атракција, посебно за блогерките.

 

Токму затоа е и неговата популарност на Инстаграм станува се' поголема. Местото секогаш е убаво уредено, но е посебно магично во есенско-зимскиот период.

А фотографиите во продолжение сведочат за тоа. Можеби прогнозите за зимава не се оптимистични, но секако можете да го ставите на листата на места што би сакале да ги посетите кога сето ова „лудило“ околу пандемијата ќе заврши:

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Lena Stefanović (@lenaastef) onNov 5, 2020 at 2:38am PST

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Aleksandra Nikolić (@alek.saandra) onNov 1, 2020 at 8:08am PST

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by natalija (@jesuislokva) onNov 4, 2020 at 12:02pm PST

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by (@sofi.jaka) onNov 4, 2020 at 4:03am PST

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Ana Kontić (@anakontic) onNov 4, 2020 at 10:15am PST

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Jelena Perić (@dzej.pi) onNov 4, 2020 at 10:15am PST

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by @trrrranquila onNov 4, 2020 at 7:54am PST

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by LELICCO (@lelicco__) onNov 4, 2020 at 4:05am PST

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Milica Grujicic (@milica_lezzgoband) onNov 3, 2020 at 1:07pm PST

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Tajana Kraljak (@tajana_tajchee) onNov 3, 2020 at 12:09pm PST

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by @princess_pia_girl onNov 3, 2020 at 7:58am PST

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by (@gagili93) onNov 3, 2020 at 7:00am PST

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Ljubisavljevic Lidija (@lidalju) onNov 3, 2020 at 3:19am PST

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Tašana Korać (@tasana_korac) onNov 2, 2020 at 12:15pm PST

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Gas Saska (@_lola1812) onNov 1, 2020 at 1:18am PST

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Vidi Srbiju (@vidi_srbiju) onOct 27, 2020 at 1:54am PDT

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Milana Vukovljak (@milanavukovljak) onOct 25, 2020 at 2:43am PDT

 

фото: facebook.com/cafeteriagardos; Instagram.com; 

Објавено:
5 ноември 2020
Категорија: 
Култура
Прочитано:
10.577 пати