Празничната магија во Загреб

3 декември 2018

Божиќниот саем во Загргеб „Адвент“ оваа година започна малку порано, од 1.декември, а ќе трае до 6. јануари. Ова е периодот во кој градот навистина е обвиткан со празнична магија на која нема да можете да ѝ одолеете. 

Доказ дека овој настан е обожуван не само од домаќините, туку и странците, е тоа што „Адвент Загреб“ е прогласен за „Најдобар божиќен маркет“ трета година по ред.

Токму поради магичноста што ја содржи во себе, претставува и туристичка атракција за сите оние што би сакале Новата година да ја дочекаат во Загреб, или пак да поминат неколку празнични денови во престолнината на Хрватска.

„Звуци на божиќни ѕвончиња, мирис на медењаци, варено вино и разни колачи... Доволно е само да се препуштите на уживањето! Загреб во адвентското време нуди голем број случувања и манифестации кои ќе го задоволат вкусот и на најпребрливите посетители. Забава, добра храна, уникатни случувања, уметност, но и вистинско празнично уживање ве чекаат на улиците од главниот град.“ се вели во најавата на настанот.

А за тоа ќе посведочат и фотографиите во продолжение:

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Anita (@anitaswayy) onDec 2, 2018 at 4:57am PST

 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Croatia Full Of life (@croatiafulloflife) onDec 2, 2018 at 10:29pm PST

 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Lice Grada (@lice_grada) onDec 1, 2018 at 5:44am PST

 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by KHL Medvescak Zagreb (@khl_medvescak_zg) onNov 30, 2018 at 12:23pm PST

 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Zagreb Facts (@zagrebfacts) onNov 29, 2018 at 12:24pm PST

 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Riva Travel Croatia (@rivatravelcroatia) onNov 30, 2018 at 10:01am PST

 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Croatia Full Of life (@croatiafulloflife) onDec 1, 2018 at 12:23am PST

 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Explore By Law (@explorebylaw) onDec 3, 2018 at 2:51am PST

 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Advent Zagreb Photo (@adventzagreb_photo) onDec 3, 2018 at 2:31am PST

 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Valerio Cantatore (@cantatorevalerio) onDec 3, 2018 at 2:31am PST

 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Dorii (@doris_dorii) onDec 3, 2018 at 2:21am PST

 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by MAŠ Forma (@mas_forma) onDec 2, 2018 at 10:42pm PST

 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Iva Cici Ri(@ciciiva) onDec 2, 2018 at 12:08pm PST

 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Ksenia (@ksenia_sinyavina) onDec 1, 2018 at 1:24pm PST

 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by drugacen mama blog (@nepopolnamama) onDec 1, 2018 at 12:08pm PST

 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Nikolina (@sea__addicted) onDec 1, 2018 at 11:18am PST

 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Sunshine Dalmatia Transfers (@sunshine_dalmatia_transfers) onDec 2, 2018 at 11:51pm PST

 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by ʟᴀɴᴀ (@lanabukvic) onDec 2, 2018 at 2:43pm PST

 

 

 

Објавено:
3 декември 2018
Категорија: 
Култура
Прочитано:
721 пати