Саракинико - скриениот грчки рај

6 мај 2023

Нашиот јужен сосед е познат по прекрасните песочни плажи и чистото море во недоглед.

Има многу преубави места каде може да се помине викенд или одмор, а едно такво, што наликува на вистински рај, е плажата Саракино на островот Милос.

Сместена е помеѓу бели карпи, а доколку сакате сенка задолжително понесете си чадор.

Саракино има уникатен изглед, налик на бела оаза, а се нарекува и Месечева плажа, од причина што ви се чини дека чекорите токму на ова небесно тело.

На овој скриен, мал рај можете да го поминете денот во капење, шетање и сончање, но и да направите неверојатно добри фотографии.

Особено спектакуларно е зајдисонцето, па ако имате можност да ја посетите, задолжително овековечете го тој момент.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Nuria Val (frecklesnur)

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by (yaelle_henry)

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by CHENG (hao.cho)

Фото:Pinterest, Instagram

Објавено:
6 мај 2023
Категорија: 
Култура
Прочитано:
1.101 пати