Скопје го доби првото „знаковно“ кафуле

23 јуни 2020

Во периодов на неубави и стресни вести, статистики и неизвесност, се појави и една убава. Скопје го доби првото „знаковно“ кафуле -„02 mr coffe bar“.

„Домаќините се нај,,cool" пар. Доколку сакате да доживеете несекојдневно искуство додека пиете кафе повелете во светот на знаковниот јазик придружен со вкусови“, е пораката на нивната фејсбук страна за добредојде за сите идни посетители. 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by 02 MR Coffe bar (@02_mr_coffe_bar) onJun 20, 2020 at 6:31am PDT

Поради моменталните услови, работат на принципот „кафе и пијалаци за носење“, кои можете да ги нарачате токму на знаковен јазик, следејќи ги инструкциите во менито, а на социјалните мрежи можат да се видат и кратки видеа за тоа како да нарачате одредено кафе.

Ова е одлична идеја и шанса сите да научиме нешто ново и да придонесеме за што подобар соживот.

Им посакуваме многу успех!

 
 
 
View this post on Instagram

ЗНАК ЗА ЕСПРЕСО #македонскизнаковенјазик #02_mr_coffe_bar @02_mr_coffe_bar

A post shared by 02 MR Coffe bar (@02_mr_coffe_bar) onJun 8, 2020 at 4:21am PDT

 

 
 
 
View this post on Instagram

ЗНАК ЗА КАПУЧИНО #македонскизнаковенјазик #02_mr_coffe_bar @02_mr_coffe_bar

A post shared by 02 MR Coffe bar (@02_mr_coffe_bar) onJun 4, 2020 at 7:40am PDT

 

 
 
 
View this post on Instagram

ЗНАК ЗА НЕСКАФЕ #македонскизнаковенјазик #02_mr_coffe_bar @02_mr_coffe_bar

A post shared by 02 MR Coffe bar (@02_mr_coffe_bar) onJun 2, 2020 at 8:16am PDT

 

Објавено:
23 јуни 2020
Категорија: 
Култура
Прочитано:
374 пати