Скопје ЗОО добива Авантура парк за деца

3 јули 2020

Скопје ЗОО добива Авантуристички адреналински парк!

Авантура паркот е донација од Агенцијата за млади и спорт, со цел рекреација, спортување и забава за деца од 5 до 12 години. Овој парк ќе биде налик познатите европски авантуристички паркови за најмладите и ќе се простира на површина од 2000 м2, со безбедни реквизити за користење. Наскоро започнуваат подготовките во Ботаничката градина на Скопје ЗОО, а користењето на Авантура паркот ќе биде бесплатно за сите деца.

 

Објавено:
3 јули 2020
Категорија: 
Култура
Прочитано:
388 пати
Тагови: 
зоо скопје