Совршено уредени станови од 50-тина квадрати

26 мај 2015

Иако мал стан е избор за самец или помало семејство многу удобно можете да се сместите во стан кој има квадратура помала од 50 метри квадратни, а да ги содржи сите потребни елементи, стилизирани и погодни за разни потреби.

Стан за уметнички души

Овој стан е лоциран во рускиот град Сургут и е дом на младо семејство. Површината од 46 квадрати на најдобар начин ја одсликува љубовта на ова семејство кон уметноста. Иако кујната и дневната се поврзани, просторот е поделен со убава и креативна преграда.

ureduvanje

Декоративен ѕид инспириран од уметноста на Пит Мондријан претставува камуфлажа за телевизорот, а истовремено внесува многу бои во домот.

stanovi do 50 kvadrati

Креветот за родителите и креветчето удобно се сместени во мала спална соба, иако не претставува долгорочно решение, станот е совршен за краток период од детството.

Savršeno uređeni stanovi do 50 kvadrata (10)

 

Дизајнерот дури успеал да вклучи и работен простор во мирно, изолирано катче со доста природна светлина.

Savršeno uređeni stanovi do 50 kvadrata (5)

Savršeno uređeni stanovi do 50 kvadrata (8)

Savršeno uređeni stanovi do 50 kvadrata (9)

Savršeno uređeni stanovi do 50 kvadrata (6)

Savršeno uređeni stanovi do 50 kvadrata (4)

Savršeno uređeni stanovi do 50 kvadrata (2)

 

Стан за млад и активен пар

Овој стан е дело на дизајнерот Алексеј Степанов, осмислен за млад и активен пар. Кујната е всушност многу пространа за стан од 48 метри квадратни и сместена е зад дневната соба која и понатаму го пружа потребниот комфор. Нешто слично смислил и тимот од дизајнери од „In2architecture“ студиото за својот преубаво дизајниран еднособен стан за млади.

Savršeno uređeni stanovi do 50 kvadrata (3)

Шанкот служи за подготовка на храна како и за обединување

Savršeno uređeni stanovi do 50 kvadrata (2)

Големиот аквариум е значаен дел од ентериерот бидејќи покрај тоа што го рефлектира карактерот на станарот, внесува и бои и живот во просторот.

Savršeno uređeni stanovi do 50 kvadrata (6)

Во спалната соба, просторот за складирање е многу важен елемент. Фиоките уградени цо кревет по мерка, високите полици и комода под телевизорот пружаат доволно место за собирање на дневните ситници кои не мораат да се гледаат. Добар пример како вешто можат да се искористат трикови за складирање на работи.

Savršeno uređeni stanovi do 50 kvadrata (7)

 

Savršeno uređeni stanovi do 50 kvadrata (1)
Savršeno uređeni stanovi do 50 kvadrata (5)

Savršeno uređeni stanovi do 50 kvadrata

 

Savršeno uređeni stanovi do 50 kvadrata (4)

Идеален стан за самец

Овој минималистичен простор е наменет за станари кои живеат сами. Без ограничувања на традиционалниот распоред на дневната соба, дизајнерите осмислиле отворен просто осмислен со софа свртена кон трпезаријата и кујната. Слично решение може да се уочи и во случајот на совршен осмислениот отворен простор на младиот брачен пар во близина на Санкт Патерсбург.

Savršeno uređeni stanovi do 50 kvadrata (1)

Креветот е сместен во еден агол на просторијата, доволно повлечен да пружи чувство на приватност.

Savršeno uređeni stanovi do 50 kvadrata (8)

Плафонот претставува уште еден интересен детал на овој ентериер бидејќи различни текстури и вградени елементи на осветлување се употребени за просторот без прегради визуелно да се подели.

Savršeno uređeni stanovi do 50 kvadrata (3)

Станот го красат многу внимателно избрани елегантни детали што може да се види во секој агол на овој преубав стан.

Savršeno uređeni stanovi do 50 kvadrata (4)

Savršeno uređeni stanovi do 50 kvadrata (2)

Savršeno uređeni stanovi do 50 kvadrata (5)

Savršeno uređeni stanovi do 50 kvadrata (6)
Savršeno uređeni stanovi do 50 kvadrata

 

Savršeno uređeni stanovi do 50 kvadrata (7)

 

Објавено:
26 мај 2015
Категорија: 
Култура