Сте биле ли во рајското село на Попај во Малта?

16 мај 2019

Малта е една од омилените дестинации на многумина, но особено на Балканците. Убавата клима, фактот дека е место на кое исто така се снимале познати серии, го прави да се најде на листата на места што мора да ги посетите.

Но, Малта е интересна и поради тоа што во оваа држава се наоѓа на и селото во кое живеел Попај, морнарот поради кој многу деца го засакаа спанаќот. 

 Се наоѓа во северо-западниот дел на Малта, направено е во 1980 година, стокму поради потребите на снимањето на филмот „Попај“. Денеска е забавен парк, низ кој секојдневно минуваат многу туристи. 

Местото е познато и како „Сладок рај“. Интересно е што екипата што работела на филмот по заминувањето оставила сè како што било наместено за сетот. Жителите на „Попај вилиџ“ виделе дека тука има потенцијал и дополнително го средиле за седум месеци и од него направиле забавен парк.

Го сочинуваат околу 20 куќички за чија градба се користеле дрва увезени од Холандија.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Luxury Traveler Fany (@sandinourhands) onMay 4, 2019 at 5:47am PDT

 Покрај споменатите куќички во различни бои, во просторот има и музеи, игралишта, плажи, се одржуваат куклени претстави, има кино... Можете дури и да глумите во сопствен филм, а снимката потоа да си ја земете со вас дома. 

За уште поголема атракција, низ селото се шетаат и други јунаци од споменатиот филм (Дибек, Олива и Перо Ждеро), но и од други филмови, а без оглед што се работи за мало место, селото има и своја интернет страна. 

„Попај вилиџ“ односно „Сладок рај“ е до толку привлечна туристичка атракција, што во својата понуда има и венчавки. Значи, доколку сакате на вакво необично место да го изговорите судбоносното „да“, можете да го сторите тоа и да организирате забава. 

Во селото се организираат и детски родендени и други типови забава.

И повеќе од доволно за да го посетите нели?

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Roger Zimmerli (@roger_world_traveler) onMay 1, 2019 at 9:20am PDT

 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by travel lifestyle (@collect.moments.not.things_) onApr 14, 2019 at 6:32am PDT

 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Catherine (@curlysprout) onMar 12, 2016 at 8:26am PST

 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Honniebie Photography (@honniebiephotography) onMay 14, 2019 at 12:51pm PDT

 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Irina Dobrinyuk (@irene.dobrinyuk) onMay 14, 2019 at 12:16pm PDT

 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by POPEYE VILLAGE MALTA (@popeyemalta79) onMay 14, 2019 at 8:56am PDT

 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by BraBra Rella (@brabrarella) onMay 13, 2019 at 12:12pm PDT

 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Luxury Traveler Fany(@sandinourhands) onMay 13, 2019 at 6:59am PDT

 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Claudinha Kopietz (@claudinhakopietz) onMay 12, 2019 at 10:29am PDT

 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Abbey Christine Louise (@abbey.nture) onMay 11, 2019 at 11:55pm PDT

 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Mercede'z Afonso (@mercedezafonso) onMay 11, 2019 at 10:32am PDT

 

 

Објавено:
16 мај 2019
Категорија: 
Култура
Прочитано:
501 пати