Стразбур: Француски град неодоливо асоцира на Божиќна честитка

25 ноември 2022

Стразбур често се нарекува „Дом на празничните светла" кои станаа белег на празничниот саем во овој француски град. Во центарот на Стразбур и годинава, почнувајќи од денес па до 25.12. можете да посетите еден од најстарите и најслатки празнични саеми.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by (@udvariizolda)

Градот е исполнет со симпатични улички, богато украсени со разни украси, а плоштадите во центарот на стариот град пак се опкружени со дрвени планински куќи, создавајќи градски пејсаж кој неодоливо асоцира на Божиќна честитка.

Главниот град на празниците е само уште едно име за Стразбур, во чиј центар многу посетители се сликаат покрај огромната новогодишна елка, ја впиваат атмосферата со поглед на фасадите украсени со лампиони и плишани мечиња и уживаат во празничните деликатеси.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Mary (@theworldisbeau)

Стразбур е секогаш вистинско искуство за сите сетила, за што сведочат безбојните фотографии споделени на социјалните мрежи.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by (@lilianbrown)

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by (@louise.gdw)

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by @travelingle

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by (@voyageblonde)

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by(@voyageblonde)

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by (@manon_tulipe)

Објавено:
25 ноември 2022
Категорија: 
Култура
Прочитано:
7.974 пати