@thepotteryparade: Катче на Инстаграм полно со симпатични керамички декорации

17 јуни 2020

Инстаграм секој го доживува различно. Ние, во неговото шаренило, успешно пронаоѓаме интересни и симпатични приказни за кои сметаме дека вредат да ви ги пренесеме.

Една таква е и онаа на @thepotteryparade, шарено и бесконечно инспиративно катче на Инстаграм, во кое главниот акцент е ставен на уметноста прикажана на керамика.

Уметницата Сандра Аперло од Холандија е одговорната за овие чудесии!

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Sandra Apperloo (@thepotteryparade) onMay 31, 2020 at 8:04am PDT

Вели дека сака бои и принтови, а особено „слаба точка" ѝ се пастелните нијанси, што е очигледно во нејзините уникатни дизајни.

Сите декрации се изработени рачно и како што вели дизајнерката, токму поради тоа никогаш не се совршени, во што всушност е нивната уникатна вредност.

Независно дали се работи за вазни, чинии или саксии за цвеќиња, имаат некоја магична препознатливост која ги поврзува како едно мало, шарено и неодоливо семејство.

Фото: Инстаграм

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Sandra Apperloo (@thepotteryparade) onDec 31, 2019 at 7:26am PST

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Sandra Apperloo (@thepotteryparade) onJan 19, 2020 at 12:15pm PST

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Sandra Apperloo (@thepotteryparade) onDec 5, 2019 at 7:31am PST

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Sandra Apperloo (@thepotteryparade) onNov 16, 2019 at 8:44am PST

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Sandra Apperloo (@thepotteryparade) onOct 9, 2019 at 7:37am PDT

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Sandra Apperloo (@thepotteryparade) onJul 7, 2019 at 1:03pm PDT

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Sandra Apperloo (@thepotteryparade) onApr 3, 2019 at 10:59am PDT

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Sandra Apperloo (@thepotteryparade) onOct 24, 2018 at 8:01am PDT

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Sandra Apperloo (@thepotteryparade) onOct 16, 2018 at 8:10am PDT

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Sandra Apperloo (@thepotteryparade) onSep 4, 2018 at 5:32am PDT

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Sandra Apperloo (@thepotteryparade) onJun 29, 2018 at 5:54am PDT

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Sandra Apperloo (@thepotteryparade) onDec 9, 2017 at 8:15am PST

Објавено:
17 јуни 2020
Категорија: 
Култура
Прочитано:
342 пати