Туристичка разгледница: мали шармантни гратчиња низ Европа

7 јули 2017

Иако не се помеѓу најпопуларните дестинации на светската туристичка мапа, низ Европа постојат бројни мали гратчиња кои со својот шарм, едноставност и ненаметливост, се вистински предизвик за авантуристите.

Секој од нив има свое карактеристично културно обележје, локален специјалитет, специфична архитектура.

Доколку ова лето сакате да истражувате преку авантуристичко талкање низ Европа, еве неколку интересни предлози.

Анеси, Франција

Фото:_kbandara

Бурано, Италија

Фото: Tommie_Hansen

Колмар, Франција

Фото: Frantunes

Динан, Белгија

Фото: Jiuguangw

Гиторн, Холандија

Фото: d_vdm

Гореме, Турција

Фото: Tango

Халштат, Австрија

Фото: Unicoletti

Реин, Норвешка

Фото: Melenama

Објавено:
7 јули 2017
Категорија: 
Култура
Прочитано:
1.046 пати